Νέα

Σήμερα είναι μια ημέρα υπενθύμισης σε όλους μας για το πόσο σημαντικές είναι στη ζωή μας όλες οι μαμάδες, γιατί οι μαμάδες δεν είναι μόνο οι βιολογικές, είναι και οι παρένθετες, και οι εργασιακές- μαμάδες που κάθε μέρα μας ακούν και οι γειτόνισσες - μαμάδες που μας προσέχουν όσο μένουμε μακριά από τους δικού μας και γενικά όλες οι γυναίκες που μας φροντίζουν καθημερινά χωρίς αντάλλαγμα.


🔵 Aλλαγές στις μεταβιβάσεις από τον Ιούνιο Ψηφιακή δήλωση ακινήτου και αυτόματη ενημέρωση του εντύπου Ε9.

🔴 Mάθε τι θα ισχύσει για το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ και τις ηλεκτρονικές δηλώσεις φόρων σε αγοραπωλησίες.

Περισσότερα από 220.000 τετραγωνικά μέτρα νέων εμπορικών χώρων θα προστεθούν στην εγχώρια αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια, με την ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων μετά την πανδημία και τις υψηλές αποδόσεις στον κλάδο των εμπορικών ακινήτων να ενεργοποιούν ξανά το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» - Αγγίζουν ήδη τις 20.000 οι αιτήσεις για την χορήγηση χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων.Η αρχιτεκτονική μεταμορφώνει σταδιακά την Αθήνα. Εκτός από το τεράστιο έργο ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας που θα αλλάξει ριζικά το παραθαλάσσιο τμήμα της πόλης, ολοκαίνουρια κτίρια που είτε έχουν ήδη κατασκευαστεί είτε είναι υπό κατασκευή, θα μεταμορφώσουν την πρωτεύουσα με ένα ιδιαίτερο design που έρχεται από το μέλλον.

Νέα έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με την αύξηση στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο.

Σημειώθηκε: 🔹 αύξηση 15,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών 🔸 κατά 33,6% στην επιφάνεια 🔷 κατά 47,3% στον όγκο.

 Πιέσεις για επαναλειτουργία της πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά!

«Για τη διευκόλυνση τόσο των πολιτών, αλλά και των Δήμων, και στα πλαίσια της ψηφιοποίησης των συναλλαγών των πολιτών με τους Δημόσιους Φορείς» οι λογιστές – φοροτεχνικοί θεωρούν «απαραίτητη την μόνιμη επαναλειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δήλωσης διόρθωσης τ.μ. ακινήτων προς τους ΟΤΑ.

Στις 20 Μαρτίου ανοίγει το κτηματολογικό γραφείο της Αθήνας. Η περαίωση της κτηματογράφησης στο Δήμο Αθηναίων πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου & τα 1.237.055 ιδιοκτησιακά δικαιώματα που καταγράφηκαν φορτώθηκαν ήδη στο σύστημα της λειτουργίας του κτηματολογίου. Έτσι πλέον, όλοι οι κεντρικοί δήμοι της Αττικής έχουν κτηματολόγιο σε λειτουργία.

Loading...